Többféle fizetési mód Ahogy Önnek kényelmesebb
Gyors kiszállítás Akár másnap ott van Önnél!
06-70-603-9099 Ügyfélszolgálat H-P: 8-16h
06-70-603-9099
Belépés / Regisztráció
Bevásárlókosár: 0 tétel
Szállítás - FizetésÁrajánlat kérésRólunk - KapcsolatJótállás - szerviz HírekGyártók
Termékek
Akciós termékek
Előkészítés
  • Assistent robotgép család
    • Assistent kiegészítők
    • Assistent robotgépek
  • Aszaló, szárító gép
  • Botmixer - pürésítő
    • Botmixer
    • Mixer-pürésítő főzőüsthöz
    • Botmixer-pürésítő kiegészítők
  • Burgonya koptató
  • Burgonya szeletelő
  • Csontfűrész - húsfűrész
  • Dagasztó gép
  • Egyetemes konyhagép
    • DUPLEX alapgép és kiegészítők
    • Gasztrometál alapgépek és kiegészítők
    • TOOLLIO alapgép és kiegészítők
  • Gabona malom és pelyhesítő
  • Hurka-kolbász töltő
    • Kézi hurka-kolbász töltő
    • Gépi hurka-kolbász töltő
    • Tartozék és kiegészítő hurka-kolbász töltőhöz
  • Húsdaráló
    • Kézi húsdaráló
    • Elektromos húsdaráló
    • Kiegészítő TC-5 húsdarálóhoz
    • Kiegészítő TC-8 húsdarálóhoz
    • Kiegészítő TC-12 húsdarálóhoz
    • Kiegészítő TC-22 húsdarálóhoz
    • Kiegészítő TC-32 húsdarálóhoz
    • Alkatrész húsdarálóhoz
  • Húskeverő - húsmixer
  • Húspogácsa formázó
  • Kitchenaid konyhai gépek és eszközök
    • Akciós KitchenAid csomagok
    • Kitchenaid kenyérpirító
    • Kitchenaid robotgép kiegészítők
    • Kitchenaid vízforraló - teafőző
    • KitchenAid alkatrész
  • Kutter - pépesítő
  • Passzírozó készülék
    • Kézi passzírozó készülék
    • Elektromos passzírozó készülék
    • Tartozék és kiegészítő passzírozó készülékhez
  • Planetáris mixer
  • Rostlazító - hússzövő
  • Sajtreszelő
  • Szeletelő
    • Kézi szeletelő
    • Elektromos szeletelő gép
    • Automata felvágott szeletelő
    • Kiegészítő szeletelő géphez
  • Termikus blender
  • Tészta készítő
    • Elektromos tésztakészítő
    • Kézi tésztakészítő
    • Nokedli szaggató
    • Tészta nyújtó gép
    • Kiegészítők tészta készítőkhöz
  • Zöldség szeletelő
    • Kézi zöldség szeletelő
    • Elektromos zöldség szeletelő
    • Sammic zöldségszeletelő kiegészítők
    • MAXIMA Zöldségszeletelő kiegészítők
    • Gasztrometál zöldségszeletelő kiegészítők
    • Jupiter zöldségszeletelő kiegészítő
Sütés-főzés
  • Billenő serpenyő
  • Főzőüst
    • Elektromos főzőüst
    • Gáz üzemű főzőüst
    • Gőz üzemű főzőüst
  • Főzőzsámoly
  • Fritőz - olajsütő
    • Elektromos olajsütő
    • Gáz üzemű olajsütő
  • Füstölő készülék
  • Gőzgombóc pároló
  • Grillcsirke-malac sütő
    • Elektromos grillcsirke-malac-bárány sütő
    • Gáz üzemű grillcsirke-malac-bárány sütő
  • Grillező - rostlap
    • Elektromos grill lap
    • Gáz üzemű grill lap
    • Különleges grillezés
    • Serpenyők és kiegészítők
  • Gyros - kebab sütő
  • Hot-dog sütő gép
  • Konfitáló-lassú sütő
  • Mikrohullámú sütő
  • Pizza kemence
    • Egy kamrás pizzakemence
    • Két kamrás pizzakemence
    • Alagút rendszerű pizzakemence
    • Pizza sütéshez kiegészítő
  • Sous vide technológia
  • Sütő-pároló gép
    • Gasztronómiai kombi sütő-pároló
    • Cukrászati kombi sütő-pároló
    • Kombi sütő helytakarékos méretben
    • Légkeveréses konvekciós sütők
    • Statikus (nem légkeveréses) sütők
    • Kelesztő szekrény
  • Szalamander sütő
  • Tésztafőző gép
  • Tűzhely - főzőlap
    • Elektromos tűzhely - főzőlap
    • Gáztűzhely
    • Indukciós tűzhely-főzőlap
Hűtés
  • Bárhűtő - italhűtő
  • Fagylalt tároló és pult
  • Fagylaltgép
  • Feltéthűtő
  • Hűtő és fagyasztó szekrények
    • Cukrászati hűtő és fagyasztó
    • Fagyasztó láda
    • Fagyasztó szekrény
    • Hűtőszekrény
    • Speciális hűtő-fagyasztó szekrény
  • Hűtött bankett kocsi
  • Hűtött bemutató vitrin
  • Hűtött munkaasztal
    • Hűtött munkaasztal 600mm mély
    • Hűtött munkaasztal 700mm mély
    • Hűtött munkaasztal 800mm mély
  • Jéggép
    • Henger alakú jégkocka készítő gép
    • Szögletes jégkocka készítő gép
    • Törtjég - jégkása készítő gép
    • Jég tároló konténer
    • Jég adagoló gép
  • Pizza előkészítő pult
  • Saláta hűtő és pult
  • Sokkoló hűtő-fagyasztó
    • Cukrászati méret (600x400mm)
    • Gasztronorm méret (325x530mm)
  • Tejszínhab készítő gép
Csomagolás
  • Fólia hegesztő gép
  • Tálcás csomagoló gép
  • Vákuum zacskó, tasak
    • Légcsatornás vákuumzacskó
    • Natúr vákuumzacskó
    • Sous vide vákuumzacskó
  • Vákuumcsomagoló gép
    • Külső vákuumcsomagoló gép
    • Kamrás vákuumcsomagoló gép
    • Kiegészítő vákuumcsomagolóhoz
    • Alkatrész vákuumcsomagolóhoz
  • Zsugorfóliázó készülék
Mosogatás - tisztítás
  • Dekarbonizáló-zsírtalanító gép
  • Edény tisztító gép
  • Evőeszköz szárító
  • Kés sterilizáló és élező
  • Mosogató medence
  • Mosogató gép
    • Elöltöltős mosogató gép
    • Kalapos (áttolós) mosogatógép
    • Feketeedény mosogatógép
    • Mosogató gép kiegészítő
  • Olaj tisztító gép
  • Pohár fényesítő
  • Rozsdamentes leszedő asztal
  • Szappan adagoló és kézszárító
  • Tisztító- és öblítőszer
    • RATIONAL tisztító-öblítő szer
    • Gépi mosogatószer és öblítőszer
    • FM tisztító-öblítő szer
  • Vízlágyító
Melegen tartás
  • Bain marie
  • Bankett kocsi
  • Chafing edény és kiegészítő
  • Chips melegen tartó
  • Ital adagoló - termosz
  • Leves melegentartó
  • Melegen tartó lámpa
  • Melegen tartó lap
  • Melegen tartó vitrin - pult
  • Regeneráló szekrény
  • Tányér melegentartó szekrény
  • Thermobox
Bár és büfé
  • Büfé és tálalás
  • Forró csoki adagoló
  • Frappé gép - italkeverő
  • Gofrisütő
  • Gyümölcs-zöldség centrifuga
  • Gyümölcs-zöldség lassú prés
  • Ital keverő és adagoló
  • Jég daráló gép
  • Kávéfőző gép
  • Kontakt grill
  • Kürtős kalács sütő
  • Lángos - fánk sütő
    • Asztali lángos-fánk sütő
    • Álló lángos-fánk sütő
    • Serpenyők és kiegészítők
  • Narancs facsaró
  • Palacsinta sütő gép
  • Pecsenyesütő készülék
  • Popcorn készítő
  • Szendvics sütő - toaster
  • Turmix - blender
  • Vattacukor gép
Rozsdamentes bútor
  • Elszívó ernyő
    • Elszívó ernyő sziget
    • Fali elszívó ernyő
  • Fali polc
  • Fém zsúrkocsi
  • Gépállvány
  • Hulladék gyűjtő
  • Kézmosó
  • Kiegészítő asztal
  • Munkaasztal 600mm mély
  • Munkaasztal 700mm mély
  • Regál kocsi
  • Rozsdamentes blokk elem
  • Tányér-kosár-tálca feladó
  • Tároló állvány
Edény - tepsi
  • Cukrászati sütőlemez
  • Ételhordó
  • Fazék
  • Fedő edényhez
  • Gasztronorm (GN) edény
    • GN 2/1 (650x530mm)
    • GN 1/1 (325x530mm)
    • GN 2/3 (325x354mm)
    • GN 1/2 (325x265mm)
    • GN 1/3 (325x175mm)
    • GN 1/4 (263x160mm)
    • GN 1/6 (176x162mm)
    • GN 1/9 (176x108mm)
  • Gyorsforraló
  • Lábas
  • Nyeles serpenyő
  • RATIONAL speciális edény
    • GN 2/1 (650x530mm)
    • GN 1/1 (325x530mm)
    • GN 2/3 (325x354mm)
    • 600x400mm
    • Egyedi méretű edény és kiegészítő
  • Szeletsütő
Konyhai eszköz
  • Cukrász kellék
  • Elektromos légy és szúnyog írtó
  • Ételszobrász szett
  • Hámozó
  • Hőmérő
  • Japán és ázsiai konyha
  • Kés - olló
  • Kézi őrlő
    • Sóőrlő
    • Borsőrlő
    • Szerecsendió őrlő
    • Chili őrlő
    • Kávéőrlő
  • Kézi szeletelő és reszelő
  • Konzerv és bornyitó
  • Mérleg
  • Zöldség-gyümölcs daraboló
  • Zöldség-gyümölcs forgácsoló

Termékösszehasonlító

facebook

Tudta?

Minden teljesített rendelése után kap egy 2% értékű kupont, amelyet 3 hónapon belül levásárolhat!

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk munkanapokon
8 és 16 óra között több vonalon is várja hívását!
06-70-603-9099

Rólunk mondták

"A tájékoztató e-mailek alapján végig tudtam követhető volt a vásárlási folyamat a megrendeléstől a termék átvételéig."

C. Szabina, Csepreg

"Jól működik, tetszik a termék"

M. Mària, Sződliget

"Ügyfél orientált, kedves, segítőkész, gyors kiszolgálás. Köszönöm."

B. Edit, Hernád

"Gyors,pontos szállítás,udvarias futárszolgálat,meg vagyok elégedve a vásárlás lebonyolításával."

C. Zsuzsanna, Pécs

"A kiszállításkor a telefonon megadott időpontnál egy kicsit később érkezett meg az áru."

J. Barát, Szeged
Még több értékelés
Kezdőoldal•Hírek•Al dente: a tésztafőzés fortélyai

Al dente: a tésztafőzés fortélyai

2022-05-09

Az al dente állaga alapvető elvárás az olasz tészták esetében. Mikor milyenre érdemes főzni a tésztát, milyen szabályok léteznek erre? 

Tészta szabályok

 

Ki ne szeretné a hosszú, lágy spagettit, selymes szósszal, és egy csipet parmezánnal? Na és a hagyományos káposztás cvekkedlit? Persze, hogy mindenkinek megvan a maga gyengéje. Akár házilag készíted, akár készet vásárolsz, jó tudni, hogy hogyan készítheted el a lehető legjobb állagúra a tésztát, anélkül, hogy elrontanád az ízvilágot és az összhatást. Készítsünk tésztát profin!

Az olaszok például nagyon komolyan veszik a tésztakészítés szabályait. Még az is meg van szabva náluk, hogy melyik szószhoz milyen vastagságú, formájú és hosszúságú tészta illik. Mit tegyünk egy olasz tésztával, és mit ne?

Al dente

 

Olaszországban alapszabály, hogy al dentére főzzük a tésztát. Ez azt a még roppanós állagot jelenti, amikor a közepe még kicsit keményebb. Ezt az állagot úgy érjük el, hogy a tésztára írt főzési időből levonunk 1-2 percet. A durumlisztből készült tésztát kicsit tovább kell főzni, mint a tojásos tésztákat, általában 6 percig érdemes főzni, míg a 8 tojásos tésztákat valamivel több ideig. A durumtészta valamennyivel keményebb állagú főve is, vannak, akik ezt szeretik a legjobban. Mások a puhább, sárgább tojásos tésztákat kedvelik.

Az al dente lényege, hogy, ahogy a neve mondja, fogkeményre főtt tészta, miután kivettük a főzővízből, még egy darabig puhul, tulajdonképpen tovább fő. Ekkor kell összekeverni a szósszal, mert valamennyit még beszív belőle, és selymes állagú, szószós tészta lesz a végredemény.

Pont emiatt nem érdemes például a magyar krumplistésztát vagy káposztáskockát al dentére főzni, kivéve, ha azonnal összekeverjük a tésztát a feltéttel, és hagyjuk egy kicsit állni. Ilyenkor a krumpli főzőlevéből jövő nedvességet, vagy a káposzta fűszeres olaját szívja fel a tészta. 

A tészta főzésekor megfelelő méretű edényt válassz, mert legalább 1-1,5 liter vízre lesz szükséged. Ha meg akarod könnyíteni a folyamatot, használj tésztafőző betétet is, így könnyebb lesz kiemelned a tésztát a fazékból, és szűrő sem fog kelleni hozzá. 

 

Pasta fresca

A pasra fresca egyszerűen friss tésztát jelent olaszul. Ez a nem szárított, frissen készített házi tésztát jelenti. Ennek a tésztának nincs meg az a jellemző keménysége, mint a száraztésztáknak. Ennek ellenére a frissen készített tésztát is el lehet készíteni al dentére. Ilyenkor a friss tésztákat csak 1-2 percig főzzük, mert különben szétfőnek.

Persze minden tészta más, még a fehérlisztek sem egyformák, gyúrás közben tapasztalhatod, hogy mindegyik máshogy veszi fel a vizet. Ezért a házi tésztáknál érdemes kicsit kísérletezgetned. 

Ha szeretsz házi tésztát készíteni, és gyakran is teszed, akkor érdemes szétnézned az Imperia ipasta tésztakészítő gépeink között. Ezek kézi tésztakészítők, az alapcsomag lasagne, tagliatelle, azaz szélesmetélt, valamint fettucine vágórészt tartalmaz. De van olyan szettünk is, amely ezek mellett a tészták mellett ravioli forma nyújtót és spaghetti vágórészt is tartalmaznak. Legnagyobb csomagunk, az I love pasta csomag pedig reginette lasagnette fejrészt is tartalmaz ezeken felül. Külön rendelhetőek pappardelle, spaghetti, capelli d'Angel, azaz cérnametélt fejrészek is, különböző méretekben. 

 

 

Rakott és csőben sült tészták

 

Az étel típusán múlik, hogy ebben az esetben, tehát amikor rakott tésztát készítesz, szükség van-e főzésre. Mert van, amikor teljesen szükségtelen ez a fajta hőkezelés, például a lasagne esetében, mivel sülés közben magába fogja szívni a tészta a nedvességet. De például ha túrós csuszát pirítasz le, akkor természetesen érdemes előre megfőznöd a tésztát. 

Meghoztuk a kedved egy jó kis lazackrémes spagettihez, vagy egy krémes túróscsuszához? Nézz szét fazekaink és tésztakészítő gépeink között!

vissza a hírekhez
Szállítás - FizetésÁrajánlat kérésRólunk - KapcsolatJótállás - szerviz HírekGyártók
Adatvédelmi tájékoztató | ÁSZF
Minden jog fenntartva © 2022
Fejleszti: Groteszk Kreatív Társulat
A terméket a kosarához adtuk
tovább a pénztárhoz
vásárlás folytatása