AGRISAN Kézi gabona pelyhesítő

Ár: 51.200 Ft + ÁFA
Bruttó: 65.024 Ft
%

Minden teljesített rendelése után kap egy 2% értékű kupont, amelyet 3 hónapon belül levásárolhat!

Készlet: Rendelésre, kb. 2-3 héten belül
Származási ország: Ausztria
Cikkszám: Flake Master
VTSZ szám: 84370000
Jótállás: 5 év

Termékleírás

AGRISAN Kézi gabona pelyhesítő

Miért fontos, hogy saját maga pelyhesítse a gabona szemeket? A boltokban kapható, ipari feldolgozással készült pelyhek és müzlik magas hőkezelésen esnek át, hogy hosszabb szavatossági idővel rendelkezzenek, ennek köszönhetően azonban a vitaminok és fontos enzimek egy része elveszik. Ez igaz sajnos a "bio" termékekre is.

Ez a salzburgi pelyhesítő mindamellett, hogy kizárólag természetes anyagokból készül, szabadalmaztatott préselő szerkezetének köszönhetően a legkíméletesebben és leggyorsabban préseli a gabonát, hogy Ön a legfinomabb müzlit fogyaszthassa minden reggel.

Rozsdamentes acél préskő kerék és magas minőségű tömör bükkfa szerkezet, természetes méhviasszal kezelve (nem tartalmaz műanyag vagy üveg alkatrészeket). A készülék tökéletes ízű és formájú pelyhet készít, nem roncsolja a gabonát, ezért megőrzi annak minden értékes részét. Előáztatás nélkül készíti el a pelyheket és szinte bármilyen gabonát képes pelyhesíteni.

A készülék alkalmas a következő alapanyagok pelyhesítéséhez és préseléséhez:
- bármilyen kemény gabona, pl. zab, rozs, tönköly, búza, kamut
- bármilyen kisszemű gabonafajta, pl. quinoa, amaránt (disznóparéj), köles, lenmag, mák
- fűszerek, mint pl. bors, koriander, köménymag

Használat közben a pelyhesített gabona közvetlenül a fa tároló rekeszbe hullik, tehát nem találkozik műanyag és könnyen sérülő üveg alkatrészekkel. Tisztításhoz a tölcsér könnyen eltávolítható, de azt a biztonsági beállításoknak köszönhetően használat közben nem lehet eltávolítani.

Fontos információ! A nyers préselt gabonákat (zabpehely, rozspehely, tönkölypehely, stb) fogyasztás előtt áztatni vagy főzni kell. A nyers gabonaszemek vagy pelyhek meghatározott idejű áztatása azért fontos, mert a benne lévő vas, kalcium és magnézium belekben történő felszívódását akadályozó fitinisav tartalom csak megfelelő áztatás hatására tud lebomlani, illetve áztatás hatására azok az enzimek, melyek a hasnyálmirigyet terhelik, lebomlanak.

Javasolt főzési idők (kásának megfőzve)/ duzzasztás (pl. joghurtban, tejben):
- tönkölybúza: 30 perc / 30 perc
- zab: 20-30 perc / 10 perc
- köles: 5-10 perc / 20 perc
- hajdina: 15-20 perc / 10-20 perc
- amaránt: 1,5 óra / 5 perc
- rozs: 15-20 perc/ 30 perc
- búza: 15-20 perc/ 30 perc 

 

Termék adatok

  • Kapacitás (kg/óra)5.4
  • Szélesség (mm)115
  • Mélység (mm)105
  • Saját tömeg (kg)2.1

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?